De hoogtijdagen van Philips

De zeventiger jaren zijn de jaren waarin de productie steeds groter werd. Het personeelsbestand bereikte zijn hoogtepunt in 1970 met 3.000 medewerkers. 

Opmerkelijk is dat hoewel de productieaantallen in de loop van het decennium verder toenamen, het aantal werknemers juist afnam. Mechanisering en automatisering maakte personeel overbodig. Lagere personeelslasten waren ook belangrijk met het oog op de goedkope productie van halfgeleiders. Vanuit landen als Japan, de Filipijnen en later China kwam de concurrentie op gang.

In de loop van de jaren zeventig werden de oude, dure producten opgevolgd door nieuwere, betere en goedkopere alternatieven. Aan het begin van de jaren '70 werd het laatste halfgeleiderproductiegebouw (AO) gebouwd. Daar kwam tot slot ook het kantoorgebouw AP nog bij. Met deze twee gebouwen was de site op zijn hoogtepunt.

In de beeldbuizenfabriek werden nog zwart/wit beeldbuizen geproduceerd, maar vanaf 1973 ook kleurenbuizen.

De polijsterij, een afdeling van de beeldbuizen, verhuisde in 1971 naar Philips Winschoten.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.