Karl Jakob van Beekum ( 1914 - 1998) was van 1955 tot 1979 leraar tekenen, technisch tekenen en kosmografie aan de christelijke HBS/ Ubbo Emmius Lyceum te Stadskanaal Hij werd geboren in Rotterdam en studeerde daar aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen. Hij was eerst werkzaam in Rotterdam als beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit schilderijen in diverse stijlen van (magisch) realistisch tot kubistisch. Ook maakte hij collages in beton en reliëfs en sculpturen. Zijn echtgenote Anna Brons (*1920) was lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg. Samen met enkele leerlingen maakte hij een bijna levensgroot schilderij van de Gemeentehuisbrug en omgeving in 1964 en 1973 ( toen Eurobrug). Dit bevindt zich in het Streekhistorisch Centrum aan de Ceresstraat in Stadskanaal samen met het zelfportret, dat hierboven staat afgebeeld.

Met dank aan Wikipedia.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.