Ervaring toevoegen

Frans bezoek

In de derde klas ging ik met mijn Frans-klas naar Caen in Frankrijk. We hadden een reis van zo’n dertien uur achter de rug toen we aankwamen. Het was de tweede keer dat we de klas zouden zien, de Fransen waren in januari 2016 al bij ons geweest. Ik had me heel erg verheugd op deze week.

We hebben allerlei leuke dingen gedaan, zoals bowlen met de groep, samen dineren en om de week af te sluiten had een jongen een feest gegeven. Mijn correspondente was heel erg aardig en we hebben veel leuke dingen samen gedaan. We hebben samen gewinkeld en hebben met nog een aantal een pretpark bezocht. Ik vond het super leuk en het Frans praten en verstaan ging me erg goed af. Aan het eind van de week vond ik het heel erg jammer om weer weg te gaan, vooral omdat het waarschijnlijk de laatste keer is dat je deze mensen ziet.

De terugweg werd alleen nog minder leuk doordat de bus op een gegeven moment tot stilstand kwam. Ik had verwacht dat we wel snel onze reis konden hervatten, maar dit was helaas niet zo en we stonden hierdoor meer dan twee uur stil. De reden hiervoor was blijkbaar omdat de chauffeur niet getankt had. We moesten erg lang wachten op de politie en uiteindelijk konden we verder. We kwamen ’s avonds pas laat aan.

Ik mis de mensen nog steeds en hoop ze een keer te kunnen opzoeken. Ik denk er nog vaak aan terug en dit is zeker het leukste dat ik met school heb gedaan. 

Lucy van der Waal