Ervaring toevoegen

Huiskamergevoel in de klas

Vorig schooljaar/2016 was ik herstellende thuis na vier weken in het ziekenhuis te hebben gelegen. Ik mocht nog niet naar school maar ik wilde wel graag over van drie naar vier vwo. Dus kon ik thuis lessen volgen via Facetime.

 

Op een dag, het was het vierde uur, was ik via Facetime bij de presentaties van O&O. O&O is een vak van technasium waarbij je een bestaand iets (vb. product) moet verbeteren of iets compleet nieuws moet ontwerpen om een probleem op te lossen. Eén van de leerlingen was aan het presenteren. De presentatie ging over de infuuspaal; wat ze eraan verbeterd hadden. ”En … “, vervolgde de persoon de presentatie.

Op dat moment klonk er een heel ander geluid in het presentatielokaal, een geluid dat er helemaal niet hoort: “koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek”. Heel kinderachtig maar een deel van de klas barste in lachen uit. Het was 12.00u en het geluid was afkomstig van de koekoeksklok bij mij in de huiskamer. De presentatie werd tijdelijk onderbroken, door de andere twee klokken bij mij thuis die ook nog moesten slaan. Ieder twaalf keer.

 

Bij andere lessen die ik vaker volgde, zoals wiskunde, werd het bijna standaard: “Het is bijna half/of het hele uur, even wachten tot de klokken bij Marissa thuis geslagen hebben…”

Ik had het gevoel dat ik er weer helemaal bij hoorde. Dit met Facetime had Ubbo goed geregeld. Het is een mooie herinnering dat ik via Facetime tóch de lessen heb kunnen volgen. Én over ben gegaan naar vier vwo!

Marissa Arling