Opening expositie Winschoten: 6 april

10-03-2022

De expositie van De Eeuw is wordt periode opgebouwd in de voormalige kweekschool aan de Stikkerlaan in Winschoten. Hier vinden we ook aansluiting bij het bestaande initiatief 'Oud-Winschoten'. De expositie wordt geopend op 6 april a.s. We nodigen u daarvoor van harte uit. 

Lees verder...

Aankondiging: expositie reist naar Winschoten

24-11-2021

Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de tentoonstelling te zien zal zijn. Wel is duidelijk dat dit de laatste kans wordt om de tentoonstelling nog te zien. Zodra meer bekend is over data en openingstijden, dan zullen we dit kenbaar maken via deze website, de lokale kranten en social media kanalen. 

De tentoonstelling in Winschoten zal bestaan uit de expositie zoals hij tijdens de reünie op de brug te zien was. De expositie wordt aangevuld met een speciaal deel voor de Winschoters die naar Stadskanaal gingen én de Winschoter vestiging van Ubbo die is voortgekomen uit Ulo/Mavo "De Rensel"

We houden u op de hoogte via de diverse media. 

Opening expositie in Nieuw-Buinen: 18 september

11-09-2020

Bent u er op 18 september ook bij? Wij nodigen u van harte uit. De expositie zal geopend worden om 14.00 uur door wethouder Albert Trip van Gemeente Borger Odoorn. De heer Trip is oud-leerling van scholengemeenschap Ubbo Emmius.

Samen met de Historische Vereniging van Nieuw Buinen, met speciale dank aan Albert Plat en Jan Haikens, zijn nog meer foto's en aanvullend materiaal toegevoegd aan de expositie.  

Wij ontvangen u op vrijdag 18 september graag op deze opening. De ontvangst is vanaf 14.00 uur in MFA Noorderbreedte (Noorderdiep 141c, Nieuw-Buinen). 
 
Aanmelden is wenselijk en dit kan bij bestuurslid en oud-leerling Jannette Nijhof-Keizer via het mailadres jannette@deeeuw.nl

Expositie geopend in Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

17-10-2019

Op 14 oktober 2019 werd in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal de tentoonstelling geopend. De expositie is geopend door burgemeester Froukje de Jonge samen met Karl Rosman, oud-docent en voormalig conrector van Ubbo Emmius.

Lees verder...

De expositie gaat op reis!

28-09-2019

De expositie reist vanaf september 2019 via de reünie van de Stationslaan naar het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal en verder. We bezoeken daarna onder andere Onstwedde, Winschoten en Veendam. Meer lezen? 
 

Klik hier voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief "Jubileumjaar 2019 in volle gang"

10-07-2019

Met de opening van de expositie in het vizier, kunnen we er niet omheen: het jubileumjaar is in volle gang! Er wordt deze zomer samen met de werkgroepleden hard gewerkt om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. In de nieuwsbrief die onlangs is verzonden, leest u meer over de expositie, de financiële status, de betrokkenheid van het bedrijfsleven en natuurlijk de reünie van de Stationslaan mét opening van de expositie van De Eeuw van Mijn Ubbo op 28 september. 

Lees meer in de nieuwsbrief.

Re√ľnie: 100 jaar Ubbo Stationslaan

13-03-2019

In 2019 bestaat Ubbo Emmius 100 jaar. Ubbo Emmius locatie Stationslaan organiseert op zaterdag 28 september 2019 een reünie. Via de volgende website wordt zo snel mogelijk een globaal programmaoverzicht geven. Het ligt in de planning de digitale inschrijving voor de reünie te openen vanaf mei 2019.

https://www.ubbostationslaan100.nl/ 

Nieuwsbrief "Jubilieumjaar van start"

07-03-2019

Via onderstaande link vind u de nieuwsbrief over de start van het jubileumjaar:

Nieuwsbrief 8

Stamppotbuffet VVBK

Op 22 januari vond in Ubbo Emmius Stationslaan het jaarlijkse stamppotbuffet van de VVBK plaats. De kruisbestuiving tussen het bedrijfsleven en de school werd hiermee extra kracht bijgezet. De vele oud-leerlingen die ook bij dit buffet aanwezig waren, namen gelijk van de gelegenheid gebruik om 'hun school' weer eens van binnen te bekijken.

Zie ook: https://vvbkstadskanaal.nl/fotoalbums/stampotbuffet-vvbk

De nieuwsbrief "2019 staat voor de deur"

Met het jubileumjaar in zicht, staan er een aantal leuke evenementen op de planning. Daarnaast gaat de ontwikkeling van de website en de tentoonstelling gewoon door.

Lees hier de nieuwsbrief die in november 2018 werd verzonden.

Persbericht: jubileumjaar in aantocht

05-12-2018

Lees hier het persbericht of bekijk de nieuwsbrief online.

Lees verder...

De nieuwsbrief "de swingende jaren '60"

04-06-2018

Met de zomer in aantocht, stoomt De Eeuw door van de opbouwjaren in de jaren ’50, naar de swingende jaren ’60. De gevestigde orde kwam onder vuur te liggen; de roep om te mogen dansen op schoolfeesten is daar exemplarisch voor.

Lees hier de nieuwsbrief die in juni 2018 werd verzonden

Lees hier de nieuwsbrief "De spannende eindsprint van 2017"

06-12-2017

De nieuwsbrief is weer verzonden. Onderwerp is "de spannende eindsprint van 2017". 

Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

Krantenbericht Kanaalstreek - 25-10-2017

Eind oktober besteedde Jaap Meijering in de Kanaalstreek aandacht aan de allereerste jaren van de hbs in de villa aan de Drouwenermond!

Lees verder...

De Verhalen van Groningen

10-07-2017

Ook stichting De Verhalen van Groningen is bereid mee te denken en te werken aan De Eeuw. In het kader van het nieuwe materiaal over de jaren '30 plaatsten ze een mooi inleidend artikel op de website:

https://www.deverhalenvangroningen.nl/alle-verhalen/onderwijs-in-die-welvarende-streek-langs-de-semslinie

Een passende samenwerking, zeker ook met het oog op de toekomst!

Nieuwsbrief "Voordat de zomer begint"

21-07-2017

De zomernieuwsbrief is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

RTV 1

10-07-2017

Op maandag 3 juli 2017 is De Eeuw officieel gepresenteerd. Genodigden konden kennismaken met het project en de mensen achter het project. 

We hopen op deze manier voor meer betrokkenheid, samenwerking en financiële ondersteuning in de toekomst te zorgen! Bekijk hier de video en....  

Lees verder...

Krantenbericht DvhN - 27-05-2017

Marcel Looden benadrukt dat De Eeuw op zoek is naar verhalen en voorwerpen.

Nieuwsbrief mei

01-06-2017

De nieuwsbrief van mei is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

Eerste nieuwsbrief is verzonden

09-03-2017

De eerste nieuwsbrief is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina).