Stamppotbuffet VVBK

Op 22 januari vond in Ubbo Emmius Stationslaan het jaarlijkse stamppotbuffet van de VVBK plaats. De kruisbestuiving tussen het bedrijfsleven en de school werd hiermee extra kracht bijgezet. De vele oud-leerlingen die ook bij dit buffet aanwezig waren, namen gelijk van de gelegenheid gebruik om 'hun school' weer eens van binnen te bekijken.

Zie ook: https://vvbkstadskanaal.nl/fotoalbums/stampotbuffet-vvbk

De nieuwsbrief "2019 staat voor de deur"

Met het jubileumjaar in zicht, staan er een aantal leuke evenementen op de planning. Daarnaast gaat de ontwikkeling van de website en de tentoonstelling gewoon door.

Lees hier de nieuwsbrief die in november 2018 werd verzonden.

Persbericht: jubileumjaar in aantocht

05-12-2018

Lees hier het persbericht of bekijk de nieuwsbrief online.

Een fundament van 100 jaar

Nu het jaar ‘2019’ al aan de voordeur staat, komt het 100-jarig bestaan van Scholengemeenschap Ubbo Emmius dichtbij. Stichting De Eeuw van Mijn Ubbo is al enige tijd bezig met het vastleggen van ‘erfgoed’ van deze school in de regio. Voormalig leerlingen en medewerkers worden geïnterviewd, voorwerpen worden verzameld, het archief wordt in beeld gebracht. Het centrale thema is zichtbaar (voorwerpen en foto’s) én hoorbaar (video’s) materiaal die typerend zijn voor de persoonlijke verhalen  waarmee de tijdsgeest duidelijk wordt.  
 

 

Oproep

Om het verzamelen van materiaal, het maken van de tentoonstelling en het ontwikkelen van de online tijdlijn (www.deeeuw.nl) mogelijk te maken, wordt hard gewerkt aan fondsenwerving. Om dit kracht bij te zetten, onderneemt De Eeuw de komende tijd een aantal activiteiten. Ook via dit bericht doet De Stichting een oproep om het werk te ondersteunen. Financieel, maar zeker ook met materialen uit de verschillende decennia. Deze kunnen in bruikleen aangeboden worden via de website van De Eeuw.  
 

 

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Stadskanaal

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal zal de stichting zich presenteren. Wist u dat de gemeente Stadskanaal in 2019 vijftig jaar bestaat? Dat is uiteraard ook reden voor een feestje!

 

Symposium "Toekomst van Onderwijs"

Begin maart wordt er door Scholengemeenschap Ubbo Emmius een symposium georganiseerd waarin de toekomst van het onderwijs centraal staat. Om vooruit te kunnen kijken, is het ook zeker goed om eens terug te kijken: wat kunnen we van het verleden leren? Voor medewerkers van Ubbo Emmius is dan gelegenheid om meer te zien van expositie van De Eeuw.

 

Reünie: zaterdag 28 september 2019

De datum van de reünie voor Ubbo Emmius Stationslaan is bekend: op zaterdag 28 september gaat het gebeuren. Ook dan is ruimte voor de expositie van De Eeuw. Houd de website: https://www.ubbostationslaan100.nl/ in de gaten.

 

Doneren of een bijdrage leveren aan de tijdlijn? Meer informatie over De Eeuw van Mijn Ubbo vindt u op www.deeeuw.nl.

 

De nieuwsbrief "de swingende jaren '60"

04-06-2018

Met de zomer in aantocht, stoomt De Eeuw door van de opbouwjaren in de jaren ’50, naar de swingende jaren ’60. De gevestigde orde kwam onder vuur te liggen; de roep om te mogen dansen op schoolfeesten is daar exemplarisch voor.

Lees hier de nieuwsbrief die in juni 2018 werd verzonden

Lees hier de nieuwsbrief "De spannende eindsprint van 2017"

06-12-2017

De nieuwsbrief is weer verzonden. Onderwerp is "de spannende eindsprint van 2017". 

Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

Krantenbericht Kanaalstreek - 25-10-2017

Eind oktober besteedde Jaap Meijering in de Kanaalstreek aandacht aan de allereerste jaren van de hbs in de villa aan de Drouwenermond!

Lees verder...

De Verhalen van Groningen

10-07-2017

Ook stichting De Verhalen van Groningen is bereid mee te denken en te werken aan De Eeuw. In het kader van het nieuwe materiaal over de jaren '30 plaatsten ze een mooi inleidend artikel op de website:

https://www.deverhalenvangroningen.nl/alle-verhalen/onderwijs-in-die-welvarende-streek-langs-de-semslinie

Een passende samenwerking, zeker ook met het oog op de toekomst!

Nieuwsbrief "Voordat de zomer begint"

21-07-2017

De zomernieuwsbrief is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

RTV 1

10-07-2017

Op maandag 3 juli 2017 is De Eeuw officieel gepresenteerd. Genodigden konden kennismaken met het project en de mensen achter het project. 

We hopen op deze manier voor meer betrokkenheid, samenwerking en financiële ondersteuning in de toekomst te zorgen! Bekijk hier de video en....  

Lees verder...

Krantenbericht DvhN - 27-05-2017

Marcel Looden benadrukt dat De Eeuw op zoek is naar verhalen en voorwerpen.

Nieuwsbrief mei

01-06-2017

De nieuwsbrief van mei is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina). 

Eerste nieuwsbrief is verzonden

09-03-2017

De eerste nieuwsbrief is verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Lees dan hier de online nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven, dan kunt u uw mailadres doorgeven via deze website (zie invulveld "aanmelden" aan de voet van deze pagina).