De christelijke ulo (Uitgebreid Lager Onderwijs) in Stadskanaal startte in 1906 met 33 leerlingen. De school was eerst gecombineerd met de christelijke lagere school aan de Menistenlaan. Op 15 december 1922 echter betrok de toen recent verzelfstandigde ulo een nieuwe school aan de Hoofdstraat. De bouwkosten daarvan bedroegen f 80.000,-. Het gebouw was berekend voor 100 leerlingen. Hoofdstraat 70 bleef altijd het officiële postadres van de school maar in latere jaren was de toegang tot het schoolterrein aan de Navolaan te vinden.

Hans Koppen, docent aardrijkskunde aan De Steiger van 1 november 1971-1 augustus 1977

Tot halverwege de jaren zeventig zou dit schoolgebouw gebruikt worden. Voor de docenten van toen was vernieuwing erg gewenst. Het gebouw was koud en donker en werd door de leerlingen spottend ‘Colditz’ genoemd, naar de Britse televisieserie uit de jaren ’70 over krijgsgevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog waren opgesloten in Oflag IV C in Slot Colditz. Daarnaast begon het gebouw uit zijn voegen te barsten, er stonden noodlokalen op het plein om alle leerlingen te kunnen herbergen: tijd voor vernieuwing.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.