De vader van Betsy Munneke-Groof, architect Jan Groof, maakte in opdracht van het schoolbestuur aanpassingen aan de villa Van Deest voor een bedrag van F4000,- Het woonhuis werd op deze manier omgetoverd tot schoolgebouw. Twee eerste klassen en één tweede klas konden er in ondergebracht worden.

Uit dit fragment blijkt dat niet alles kan wijken voor de komst van de hbs. De bruiloft had toch echt voorrang. 

De voormalige villa Van Deest wordt momenteel bewoond door de familie Groen. Er is veel veranderd aan het huis, de villa is bijna niet meer te herkennen. Eén onderdeel is echter gebleven: de oude kozijnen, waar de jongste leerlingen van de hbs tijdens de lessen door naar buiten hebben gekeken.

Villa Van Deest

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.