In 1920 werd de Vereeniging voor schoolonderwijs op gereformeerden grondslag te Winschoten opgericht in navolging van veel andere christelijke onderwijsinstellingen na d efinanciële gelijstelling van openbaar en bijzonder onderwijs in de Grondwet van 1917. Helaas zijn de meeste oude documenten verloren gegaan door een brand in het schoolgebouw in 1972 ( hierover verderop meer). Wel bewaard zijn de twee hierbij afgebeelde documenten: de akte van de aankoop van de grond door de vereniging van de gemeente Winschoten en het Leerplan voor de jaren 1923 - 1927, ondertekend door de grondleggers van de vereniging. Herkenbare namen zijn de heren J. D. de Vries en de smid P. Rozendal.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.