Betsy Groof ging naar de hbs van 1933-1936. Na drie jaar vond ze dat ze haar talenten in moest zetten in haar vaders bedrijf, hij was architect. Ook schrok het vak wiskunde haar af, dat was ze liever kwijt dan rijk. Ze vroeg haar mede-leerling Jan van den Veen nog wel eens om uitleg. Hij was de zoon van een 'vrachtrijder' en was erg pienter. Leerlingen uit hele verschillende sociale milieus kwamen op de hbs terecht.

In drie jaar tijd heeft Betsy heel wat docenten gehad, die ze stuk voor stuk nog goed weet te typeren. Gathier, Braam, Steenbeek, Lantermans... ze worden ook genoemd in haar memoires. De tekenleraar dhr. Meineke en dhr. Rahms, docent natuurlijke historie, zijn Betsy extra goed bijgebleven. Ze hebben hun stempel op haar herinnering gedrukt, én op haar liefde voor de natuur.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.