Als veertienjarige jongen werkte Henrikus Beens met leeftijdsgenoten. Dat was niet altijd even makkelijk. In de jaren '30 was het niet vanzelfsprekend dat iedereen vanaf de lagere school naar de hbs ging. Henrikus had van zijn ouders wel mogen gaan, maar had er zelf geen zin in. Nog meer onderwijs, bah!

Pas op latere leeftijd begonnen vakken als scheikunde en natuurkunde hem te interesseren. 'Een leven lang leren': ook als je werkzaam bent in het onderwijs, is dat een groot goed.

 

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.