In de loop van de oorlogsjaren nam de schaarste toe. Vanaf 1941 werd een deel van de verwarming afgesloten om brandstof te besparen. De kachel kreeg weer een plaats in de leslokalen. Leerlingen werden opgeroepen om allemaal een turf mee naar school te nemen, zodat ze toch nog in een warm klaslokaal les konden krijgen.

Door het vitaminetekort brak er tijdens de oorlog tbc uit, een gevaarlijke ziekte in die jaren. Op school werden er vitaminetabletjes uitgedeeld om de weerstand te verhogen. 

In de loop van de oorlogsjaren nam de schaarste toe. Leerlingen werden opgeroepen om allemaal een turf mee naar school te nemen, zodat er toch nog in een warm klaslokaal les konden krijgen.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.