De familie Klein Haneveld verhuisde in 1950 van Den Haag naar Musselkanaal. Dat had een reden. De familie behoorde tot het kerkgenootschap ‘Vergadering van Gelovigen’. Veel van het bijzonder onderwijs richtte zich in die jaren op de gereformeerde leer. Dit was voor vader Klein Haneveld aanleiding om in de herfst van 1949 een eigen school te stichten: een ulo in Musselkanaal. Vreemd was dit niet; vader kwam uit een onderwijsfamilie in Musselkanaal. Hij keerde terug naar zijn ‘roots’.

In de jaren ’50 werden er meerdere ulo’s opgericht in de regio. Zodoende ontstond er concurrentie om leerlingen naar de school te krijgen. Gelukkig werd het volgen van onderwijs na de lagere school in de loop van de jaren ’50 steeds vanzelfsprekender. Bijzonder was de rol die vader speelde in de onderwijskeuze van de individuele leerling. Persoonlijke ontwikkeling kwam boven het voortbestaan van de school te staan: liever dat een leerling op het juiste niveau onderwijs kon genieten – ook al was dat op de hbs ipv op de ulo – dan dat de ulo zijn leerlingenaantal stabiel hield.

Dat onderwijs bij de familie Klein Haneveld hoog in het vaandel stond, wordt ook duidelijk uit het feit dat alle acht de kinderen naar het lyceum mochten gaan, gymnasium hebben gevolgd en zijn gaan studeren.

iframe allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VxBNsTId1dI" width="560">

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.