Een dagje terug in de tijd: beleef hier een schooldag alsof het de jaren '50 is! Met bekende gezichten uit die jaren. Gefilmd door H.H. Karman.

 

De eerste film 'Een schooldag' is uit 1955. Taal is dan nog rector van de school, waar de laatkomer zich moet melden. Mijn vader Douwe Algera werd op 1 september van dat jaar rector van de school. Na ruim een minuut sta ik zelf ook nog op de film op de arm van mijn moeder, als mijn vader vanuit de Van Sevenhovenstraat op de fiets naar school rijdt.

De tweede film, 'Het Spiekbriefje' is uit 1957. Anja van Holstein en Jan A. Tjapkes spelen hierin de hoofdrol.

De derde film gaat over een sportdag op het veld achter de school. Deze film is uit 1959. Het grootste deel van de film betreft een voetbalwedstrijd tussen de leraren en het bestuur van de school.

Ids Algera

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.