Ik was een beetje een buitenlander voor de meesten op school. Ik was
niet in Groningen geboren, ik zat slechts een jaar op de lagere school
in Stadskanaal, ik sprak geen Gronings, en...ik was de dochter van een
van de leraren! Gelukkig had ik een oudere broer (Jaap) die al op 
school zat. Maar ik had me geen zorgen hoeven te maken, ik maakte al
gauw vrienden, en voelde me beslist geen vreemde op school. Ik kan me nog goed herinneren, dat er de jongelui waren, die op de fiets helemaal vanuit Veendam naar school fietsten. Daar had ik grote bewondering voor.. Ze fietsen voorbij ons huis en wanneer we hen zagen, was het voor ons ook tijd om op de fiets te stappen. Geschiedenis en Nederlands waren mijn meest geliefde vakken, waarschijnlijk omdat meneer van der Ploeg de leraar was. En dan was daar meneer Brouwer die staatsinrichting gaf. Om eerlijk te zijn kan ik me weinig herinneren van de Nederlandse staatsinrichting, maar de humor, waarmee meneer Brouwer het een en ander allemaal uitlegde staat me nog steeds bij. Ik kan me ook nog herinneren dat we diverse bijnamen hadden voor diverse leraren. Meneer Hoekstra Sr., die Frans gaf werd Molo genoemd, kort voor Molotov, omdat hij een beetje op hem leek.....? Mijn vader was Amos, omdat hij ons het leven van de profeet Amos uitlegde. Meneer Boer , onze leraar Engels, was Dombo, vanwege zijn grote oren. En dan was er de
jaarlijkse feestavond!  Ik geloof dat de schoolclub die ieder jaar organiseerde, Die werd meestal in hotel Dopper gehouden . Wij, meisjes, hadden vaak een nieuwe “ feestjurk” voor die avond, en voelden ons apetrots, wanneer we bij hotel Dopper arriveerden en iedereen onze nieuwe jurk kon zien. Ja, ik heb fijne herinneringen aan mijn jaren op het Ubbo Emmius lyceum. 1955 tot 1959.

Pim Armstrong - Erkelens.
 Foto 's

1. Van der Ploeg (Nederlands)

2  Brouwer (staatsinrichting)

3  Hoekstra sr. (Frans)

4  Erkelens ( Bijbelonderwijs)

5  Boer (Engels)
 

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.