Nieuwsblad van het Noorden oktober 1953

Verkeersongeval te Nieuw-Amsterdam

Op de Vaart N.Z. te Nieuw-Amsterdam vond een aanrijding plaats. De heer E. (Ensing), leraar Christelijk Lyceum te Stadskanaal werd ter hoogte van de woning van tandarts De Vries aangereden door een motorrijtuig, bestuurd door de heer IJ. V., die kwam uit de richting Erica. De heer E. liep ten gevolge hiervan een hersenschudding op en een hoofdwonde en werd op advies van dokter Algra per ziekenauto naar zijn woning vervoerd.

Nieuwsblad van het Noorden 20 oktober 1953.

H. Ensing  † *

De heer H. Ensing, leraar aan het Chr. Lyceum te Stadskanaal, die voor 14 dagen te Nieuw-Amsterdam in botsing kwam met een motorrijder en daarbij ernstig werd gewond, is gisteren in een ziekenhuis te Groningen aan de verwondingen overleden.

* De heer Ensing was leraar godsdienstonderwijs en wiskunde.

Nieuwsblad van het Noorden 15 december 1958

HET LOERENDE GEVAAR Twee jongens gedood te Stadskanaal

Zaterdagmiddag omstreeks half twee had te Stadskanaal een verkeersongeval plaats, waarbij twee jeugdige knapen uit één gezin te Veendam, leerlingen van het Christelijk Lyceum te Stadskanaal werden gedood. Anton de Jong (13 jaar) en zijn broer Jan de Jong (12 jaar) uit Veendam waren met hun vriendjes en vriendinnen per fiets op weg van school naar huis. Ze vormden hierbij zoals gewoonlijk een file. In de Unikenstraat - vrijwel het slechtste en smalste traject in de weg Bareveld - Ter Apel - moest een carrier, die rechts van de weg stond, worden gepasseerd. Daar op hetzelfde moment ook een grote vrachtauto hen van achteren naderde, gingen de jongelui achter elkaar rijden. Anton de Jong, die als tweede de carrier passeerde, heeft deze vermoedelijk geraakt, waardoor hij met zijn broer Jan, die achter hem reed kwam te vallen. De jongens vielen juist voor de achterwielen van de inhalende truck met aanhanger. Beide kinderen werden zeer ernstig gewond en waren vrijwel op slag dood. De chauffeur E.Z. uit Enumatil, die al zo veel mogelijk links had gehouden, stopte direct toen hij meende dat de aanhanger iets raakte.De verslagenheid onder de schoolmakkers van de beide slachtoffers was groot.

Nieuwsblad van het Noorden 18 november 1961

Begrafenis Frits van den Elst te Valthermond.

Op de begraafplaats te Valthermond-Oost is gistermiddag ter aarde besteld het stoffelijk overschot van de 12-jarige Frits van den Elst, zoon van de directeur van het industrieschap De Kanaalstreek, die dinsdag op zulk een tragische wijze om het leven is gekomen. Onder de velen die de baar volgden bevonden zich o.a. enkele burgemeesters van de omliggende  gemeenten, leraren van het Christelijk Lyceum te Stadskanaal en de Jeugdcommissie van de voetbalvereniging Stadskanaal. Op het kerkhof werd het stoffelijk overschot tussen een haag van klasgenootjes en voetbalvriendjes naar zijn laatste rustplaats gedragen. Namens de gehele schoolgemeenschap  van het Christelijk Lyceum sprak allereerst rector D. Algera. Verder spraken nog de heer J. Boelkens, hoofd van de 0.1. school te Stadskanaal en ir. J. L. Poldervaart. De heer van den Elst dankte voor het medeleven en de belangstelling.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.