De meisjeskamer in 1965.

De meisjeskamer Een bijzonder instituut was de meisjeskamer. Wij, de meisjes uit de buitenklassen, in mijn geval 2b, werden verplicht om onze boterhammen op te eten in de meisjeskamer, een pijpenla, schuin tegenover de kamer van rector Algera. Twee lange rijen tafels gaven plaats voor waarschijnlijk ongeveer dertig meisjes. Om 12.10 begon depauze. Meneer Beens kwam thee voor ons inschenken. Uiteraard begonnen we met een gebed. Om half een werden we vrij gelaten. Daarna mocht je een half uur studeren in een daarvoor aangewezen lokaal, meestal het scheikunde- lokaal, dat ook beneden was. Om één uur een verplicht kwartier buitenlucht! De jongens aten hun boterhammen op de tweede verdieping, in een zolderlokaal, ver van de meisjes...
Jammer genoeg is er geen foto van.
 

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.