Uit het jaarverslag van 1966: De avonden voor klas 1 en 2 waren zeer geslaagd. De avond voor de hogere klassen moest worden afgebroken, omdat leerlingen de avond verstoorden. De oudere leerlingen wilden meer vrijheid bij hun feesten.... ze wilden na afloop dansen. Klassieke muziek en declamatie hadden geen aandacht. "Naar mijn mening zal binnenkort het dansen na feestavonden niet meer te keren zijn", aldus de toenmalige rector de heer Algera.

De voorspellende woorden van de Algera komen niet zo maar uit de lucht vallen. De leerlingen die in het bestuur van de schoolclub Cornelis Hoving zaten, gingen in die jaren herhaaldelijk met de rector in discussie om het dansen op school toe te staan. Henk en Joop Klein Haneveld vertellen beiden uit eigen ervaring hoe het verzet klonk.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.