Hoewel het merendeel van de leerlingen nog behoorlijk gezagsgetrouw was, werden in de jaren zestig de eerste tekenen van rebellie wel zichtbaar, zowel qua mondigheid als uiterlijk vertoon. Er verschenen Puchs op het schoolplein, de nette colbertjes werden verruild voor leren jacks en de haardracht veranderde.

Dat niet alle leerlingen wat deze laatste kwestie op één lijn zaten, bewijst het krantenbericht uit oktober 1966. Een gymnasiast uit de tweede klas met haar van 25-30 centimeter werd door een aantal jongens uit de vijfde klas gekortwiekt. Het persbericht verhaalt over het standpunt van rector Algera; die had zich nog nooit in negatieve zin over het kapsel van de jongen uitgelaten.

In een zeer korte tijd veranderde er halverwege de jaren ’60 veel in de gaderobe van zowel jongens als meisjes. Hoewel de familie Brinkman zelf ‘erg keurig’ gekleed was, zit de introductie van de spijkerbroek nog goed in het geheugen. En ook van enige gezichtsbeharing was al sprake.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.