We kregen een agenda van de school. In die tijd kwamen de RIJAM agenda’s op de markt maar volgens het bestuur zaten daar veel te veel plaatjes in, hetgeen maar af zou leiden. In onze schoolagenda stond een lijst met namen van het bestuur en ook van de leraren; dat laatste was natuurlijk zinvol voor een leerling. Je moest het huiswerk in je agenda zetten en de proefwerken kruiste ik met een speciaal tekentje aan. De SO’s kwamen meestal onverwacht. Er was ook een pagina voor de cijfers die je kreeg. Je was verplicht dat in te vullen.

Er zaten in totaal vier pagina’s in de agenda met een plaatje aan beide zijden. Het waren stichtelijke plaatjes. Dit jaar allerlei bruggen.

We schreven met een vulpen en hadden potloden als reserve. Thuis moest je er voor zorgen dat je je pen steeds bijvulde. Je kon blauw en zwarte inkt in grotere potjes kopen en gekleurde inkt in hele kleine potjes. Het laatste jaar was onze agenda groen, en besloot ik, alles in de agenda met groen te schrijven.

Ina Kruiter-De Grooth

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.