Op het programma stond een sketch 'Avondschool' te Stadskanaal van dhr. S. Algera. Het toneelstuk van de avond was 'De huistyran' van Godfried Bomans.  

Foto 's 1 tot en met 3: Programma van de avond.

Foto 4: De sketch "Avondschool" van Symon Algera:

Ik herinner mij dat ik in deze sketch, als rector van de Avondschool, de rol van mijn vader speelde, die verschillende leraren de les gaf en op de hak nam. Het idee was van Sloff, de leraar wiskunde. Hij vond dat ik bij mijn imitatie zo veel mogelijk op hem moest lijken, niet alleen qua houding en kleding, maar ook qua kapsel.Hij vond dus dat ik mijn haar voor deze sketch net zoals mijn vader zou moeten laten knippen en hij had dit ook al met de kapper van mijn vader, kapper Ronde, besproken. Die gaf aan dat dat niet zo moeilijk was en hij wilde dat ook graag doen. Sloff zou betalen en deed er alles aan om mij over te halen. Hij schakelde ook mijn moeder in, die het een prachtig idee vond. Mijn vader wist nergens van. 

Ik kan me niet veel mer van de sketch herinneren, maar wèl dat ik mijn eigen coiffure heb gehouden. Er waren kennelijk grenzen.

Symon Algera

Foto 5: De uitvoerders van "De huistyran" van Godfried Bomans.

Op de bovenste rij van links naar rechts: Henk Jan Koops, Willy Hilgenga, Bertha Hoeksma, Rolf de Weijs en Henk Harber.

Rechtvoor: Herman van der Laan en Janny Krol.

Foto 6: Naast de spelers zijn nog Symon Algera ( die bloemen aanbiedt en de regisseurs C. Geerts en J. Sloff te zien

Foto 7: Les Amis de la Chanson Biblique.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.