Het personeelsbestand van de mavo was klein: twaalf docenten gaven drie à vier vakken per persoon. Daardoor was het teamgevoel ontzettend sterk. Je moest het met elkaar doen. Dat onderstreepte directeur Geert Meinders ook. Hij had vertrouwen in zijn mensen en die kon inschatten vanaf de bühne: ‘oh dat kan wel’. Hij gaf de ruimte aan docenten: in het lesgeven, in de ontwikkeling van de nieuwbouw, de reizen naar Parijs; ‘ga je gang’!

Een goed voorbeeld van die ‘Steigergeest’ was de verhuizing van het meubilair van het oude gebouw aan de Hoofdstraat/Menistenlaan naar de Maarsdreef. Dat gebeurde tijdens de schoolvakantie. Docenten en leerlingen hielpen mee. In een lange stoet met versierde fietsen werd die verhuizing ingezet.

Die ‘Steigergeest’ kwam niet alleen in de kleinschalige karakter van de school tot uitdrukking, maar ook in het soort activiteiten dat door de mavo georganiseerd werd: sponsorlopen, werkweken, een wandeling van Assen naar Stadskanaal.

Reind Kugel, van oorsprong automonteur, had een garage inclusief autoverhuurbedrijf en benzinepomp in Stadskanaal. Hij zat samen met de heren Piening, De Jong, Withaar en Leenhouts in het bestuur. Hij geeft aan dat ook het soort leerlingen dat op de mavo zat anders was dan de leerlingen op het Ubbo Emmius: ‘normaler’. Ook dat gaf een andere sfeer.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.