Gymleraar Johan Maarsingh

Mijn vader was vanaf mijn kleutertijd leraar aan het Ubbo. Hij is eveneens
ooit leerling geweest van het Ubbo en werd later docent lichamelijke opvoeding.. Vanuit Muntendam fietste hij naar Stadskanaal, samen met broers en zussen. Ook mijn moeder heeft haar middelbare schooltijd gehad op het Ubbo. Toen ik na
mijn lagere schooltijd mocht kiezen naar welke school ik de HAVO ging volgen, was het voor mij bijzonder om naar 'de school van mijn vader' en toch ook een klein beetje de school van mijn moeder te mogen gaan. Ik voelde me er thuis, alsof al die mensen op het Ubbo al bekend voor mij waren, door het broodtrommeltje ,dat ik een paar keer mocht brengen naar mijn vader, toen hij zijn lunch thuis vergat..... Maar ook omdat we als kinderen regelmatig in de weekenden gingen sporten in de sportzaal van het Ubbo met mijn vader. Ik vooral mijn turnoefeningen deed onder het
toeziend oog van mijn vader, die mij vol enthousiasme hielp mijn techniek te verfijnen. Een 'grote school' met een fijne herinneringen!.

Mariëtte Maarsingh, dochter van Johan Maarsingh Foto 1) en Célestine van Hoogstraten (foto 2)

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.