Op woensdag 5 januari 1977 werd de nieuwe school aan de Maarsdreef officieel geopend. Staatssecretaris drs. Klaas de Jong Ozn (ARP) was de daartoe uitgenodigde hoogwaardigheidsbekleder. Gezeten in een losjes op een karretje gemonteerde kano ‘peddelde’ hij naar de steiger bij de schoolingang. Daar legde hij zijn vaartuig aan -  en dat was de opening. Of de bewindsman zijn enigszins carnavaleske openingshandeling écht leuk vond, laat zich raden. Binnen, in de aula, ontrolde zich vervolgens voor de genodigden een uitgebreid openingsprogramma. Er werd veel en mooi gesproken, uiteraard door staatssecretaris De Jong en door de voorzitter van het schoolbestuur, de heer H.A. Piening, maar ook door collega-schooldirecteuren en afgevaardigden van (christelijke) onderwijsorganisaties. Vrijwel alle sprekers boden, vooraf discreet gecoördineerde, geschenken aan. Drank en bitterballen ontbraken niet, leerlingen wel. Die werden later, samen met hun ouders, vermaakt met het optreden van een lerarencabaret, leerlingensketches en een muziekband.

 

Hans Koppen, docent aardrijkskunde 1 november 1972-1 augustus 1977

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.