Foto 's van de deelnemers  aan Tweekamp

In1975 mocht het Ubbo Emmius Lyceum mee doen met "DE quiz voor middelbare scholieren....Tweekamp". Om te oefenen hadden Henk Sol ( amanuensis Natuurkunde) en Chris Geerts (leraar Natuurkunde) in de aula een proefopstelling gemaakt. Dit gebeurde tijdens een zogenaamde "Doe-dag" ( een soort laatste schooldag met veel sport- en andere activiteiten). Uiteindelijk kwam er een gemêleerde groep bestaande uit Ceciel van Gent. Alie Boven, Willem de Jager en Jacqueline Schrik, Ita Luten en Folkert Wierda, Jakob Meinders, Elze Meijering en Jan Börger. die naar de studio's gingen. Als begeleiding gingen Bé Dijkman) leraar Nederlands) en Chris Geerts mee. De eerste dag hadden we één opname. Tegen het team van Wassenaar. Gewonnen. Dat schept vertrouwen en (over)moed !. 's Avonds gingen we de overwinning vieren in de kroegen van Hilversum. Misschien heeft dat iets te lang en te intensief plaats gevonden want de volgende dag verloren we alle wedstrijden. Wassenaar werd de uiteindelijke winnaar (!). Dick Passchier en Judith Bosch presenteerden de quiz en ene Erika Verkerk-Terpstra ( ja ja, de olympisch kampioene zwemmen, staatsecretaris en wat nog wel niet meer) was - vanuit een Umpire-stoel in de studio - de zogenaamde voice-over. Al met al een bijzondere en leuke ervaring. Je kwam op TV! Dat was toen nog bijzonder. Helaas zijn er - ondanks navraag bij zowel de NCRV als Judith Bosch en Erika Terpstra - geen videobeelden meer van. In die tijd werden uitzendingen opgenomen op zogenaamde (dure) Ampex-banden. Vanwege de oer-hollandse zuinigheid werden deze meerdere keren gebruikt ( en dus overschreven).

Bijdrage: Jan Börger.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.