Begin jaren ’90 werd er een uitwisselingsproject opgezet vanuit de gemeente Stadskanaal met een Duitse en Poolse stad. Zij wilden daar graag scholen bij betrekken. Op die manier ontstond DuNePol.

Eén van de bezwaren tegen DuNePol was de lesuitval. Er zouden in een cyclus drie landen bezocht worden. Waar er in Polen gekozen werd voor één klas die de hele cyclus volgde, koos men in Nederland voor telkens een nieuwe selectie van 20 leerlingen. Zij moesten er in elk geval goed voor staan qua cijfers om deel te mogen nemen.

In de twee weken dat de leerlingen vanuit Duitsland en Polen naar Nederland kwamen, was het lesprogramma volledig ontregeld: er werden projecten georganiseerd, er waren sportwedstrijden, uitstapjes etc. etc.

Hoe mooi het initiatief ook was, er moest wel voldoende geld zijn om de reis en het programma te kunnen bekostigen. Europese en lokale subsidies waren niet voldoende om de financiering rond te krijgen. Er werden soms ludieke acties bedacht om geld te verzamelen.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.