Waar de fusie in 1992 geen doorgang vond, was het in 2004 een feit: de Onstwedder scholengemeenschap werd onderdeel van Ubbo Emmius en kreeg daarmee ook de christelijke signatuur terug.

Ter ere van dit heugelijke feit werd het traject Stadskanaal-Veendam-Winschoten-Onstwedde door elf docenten al rennend afgelegd.

De jaarlijkse feestweek in Onstwedde stond in 2004 in het teken van de Olympische Spelen. De symbolen van het thema werden verenigd met het samengaan van de scholengemeenschappen: marathonlopers die de goede boodschap brengen, het vuur als symbool van de eeuwige strijd om tot verbondenheid te komen en de Olympische ringen als symbool van eenheid en sportiviteit onder gelijke omstandigheden.

Het vuur werd aangestoken door Jan Frankema, rector van Ubbo Emmius, die samen met Hylke Sybesma, directeur van locatie Onstwedde, de laatste kilometers rende.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.