‘Toen ik vorig jaar de opdracht kreeg bij CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) om een soort onderzoek op te starten dat ging over het Ubbo Emmius, dacht ik er direct aan om foto's voor het verslag te gebruiken.

Mijn idee was om beelden vast te leggen van onopvallende tekens, voorwerpen en andere vormen van onopvallendheden in school, die er aan de andere kant toch duidelijk zijn als je ze eenmaal hebt gevonden.

Zo hoorde ik bijvoorbeeld dat er door de jaren heen in het oude gedeelte van de school nog altijd dezelfde trap wordt gebruikt. Het mooie is, dat het erg duidelijk wordt hoeveel mensen er al over deze trappen hebben gelopen en hoe lang de school er dus ook al staat. Wat namelijk het gevolg van de vele Ubboërs door de jaren heen is, is dat er uitslijtingen te zien zijn in de traptreden.’

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.