Chris Zaal begon in 2016 als directeur op het Ubbo Emmius Praktijkonderwijs in Stadskanaal. Anders dan hij gedacht had, verschilde de manier van lesgeven nogal van het VMBO, zijn vorige werkgever. De vele praktijkvakken die de leerlingen kregen, waren bepalend voor de vorming van de leerlingen.

Op verzoek maakte één van de leerlingen een bijzonder werkstuk voor Chris. Op Marktplaats werd hier zo €350,- voor geboden; het is waardevol op vele verschillende manieren. Chris neemt het ondertussen overal mee naartoe; het symboliseert voor Chris hoe leerlingen van het Praktijkonderwijs misschien anders zijn, maar er zeker toe doen.

Chris heeft zich actief ingezet om het imago en de relatie tussen de wijk om de school en de leerlingen te verbeteren. Leerlingen onderhouden nu de honden-uitlaatplaats en de wijkvereniging maakt gebruik van het schoolgebouw. Op die manier wordt er op een positieve manier over het Praktijkonderwijs gesproken. Door bezoek van bekende personen, zoals Paul Rosenmöller laat PRO zien dat ze meedoen. Het verslag van dit bezoek in het tweede fragment laat zien hoe de leerlingen van het Praktijkonderwijs ons iets kunnen leren.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.