Geertruida Maria Walsweer, roepnaam Truus zat van 1935-1940 op de hbs A. Haar vader was hoofd van de School met de Bijbel in Mussel. Truus fietste zodoende in de eerste jaren vanuit Mussel naar Stadskanaal. Dat veranderde toen dhr. Walsweer hoofd van de School met de Bijbel in Onstwedde werd.

Kini Vedders en Jannie Prins (dochter van de huisarts in de Buinermond) waren vriendinnen van Truus. Tijdens de strenge winters was Truus wel eens gedwongen bij één van haar vriendinnen te overnachten, omdat het door de sneeuw onmogelijk was geworden nog terug naar huis te fietsen.

In 1938 kreeg Truus verkering met Roelf te Velde. Roelf was in 1932 gestart met de hbs, maar na twee jaar was de aardigheid eraf. Zijn liefde voor planten en bloemen voerde hem naar de landbouwschool. Toen Roelf besloot dominee te willen worden, keerde hij terug naar de hbs (1937-1940).

Na de hbs heeft Truus gewerkt op een distributiekantoor (dat overvallen is door een verzetsgroep). In 1943/1944 startte ze de opleiding Gereformeerde Opleiding voor Zending en Evangelisatie van gravin Cornelia van Liburg Stirum; een eenjarige opleiding die Truus voorbereidde op haar leven als domineesvrouw. 

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.