Hendrikus Beens kreeg onder het directeurschap van Taal de kans om de administratie op te zetten. De administratie werd in die jaren bij iemand thuis gedaan. Op het moment dat er een belangrijke brief binnenkwam, werd deze overgetikt op een typmachine. Er was in de hele school maar één typmachine; een Underwood.

Dit betekende wel dat Hendrikus Beens de tuin soms moest laten liggen, want het administratieve werk ging voor!

Daarnaast kreeg hij van Taal de kans om naast zijn werk lessen te volgen, zoals scheikunde. De conciërge leerde met de leerlingen mee en schreef, net als de leerlingen, met een kroontjespen.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.