De familie Brinkman was geen doorsnee gezin. Vader was ‘kwitantieloper’ van het ziekenfonds en had door een prothese in zijn gezicht minder kans gehad om zich maatschappelijk te ontwikkelen. Hij trouwde op latere leeftijd met een Hollandse vrouw en kreeg vier kinderen.

Beide ouders waren erg intelligent. Het stond als een paal boven water dat hun kinderen de kans moesten krijgen om zich op het lyceum verder te ontwikkelen. Wanneer mensen om hen heen opmerkten dat het vreemd was dat al hun kinderen naar het lyceum gingen, dan werd vader kwaad: ‘waarom mijn kinderen niet?’ Moeder had een groot portret van haar kinderen in de voorkamer staan en vertelde vol trots aan het bezoek dat haar kinderen niet op de mulo zaten, maar naar het lyceum waren geweest en zelfs studeerden!

Ook al was het budget thuis niet groot, een lidmaatschap van de bibliotheek kostte niet veel en dus werd er thuis ontzettend veel gelezen. Er was geen televisie, dus wat moest je ook anders doen met je tijd?

Hoe uitzonderlijk was deze gezinssituatie eigenlijk in de jaren ’60 op het lyceum en het latere Ubbo Emmius?

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.