Normaliter vonden de examens in de gymzaal plaats. Maar dit jaar (1964) vond er een verbouwing plaats en kon er geen gebruik gemaakt worden van de gymzaal. Voor onze schriftelijke examens werd toen uitgeweken naar de Eendracht (zalen bij de Gereformeerde Kerk aan de Poststraat) een grappig detail was dat Jan Kruiter z’n vader daar koster was en hij dus een thuiswedstrijd speelde.

 

De mondelinge examens vonden wel in school plaats en wel in een lokaal op de tweede verdieping. Je werd van te voren geacht in de gang plaats te nemen tot je door de leraar binnen geroepen werd. Er was ook een ‘gecommitteerde’ aanwezig. Mensen die een grote indruk op me achtergelaten hebben. Mevrouw Schravezande Ratelband, zal ik niet gauw vergeten. Ze rookte een sigaar! Haar handtekening staat ook pontificaal op het getuigschrift.

 

Uitslag examen: samen wachten in de meisjeskamer. Als iedereen geslaagd was, ging de vlag uit. Alle zestien leerlingen waren geslaagd.

Ina Kruiter-De Grooth

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.