Je ziet hier foto's van twee Emlichheim excursies. Die van 1973/74 VWO-5 en 1974/1975 voor VWO-5. Ik, dat wil zeggen Jan Börger, zat in beide (en dat betekent inderdaad dat ik ben blijven zitten dat jaar) samen met nog zo'n dertien anderen. Veel zittenblijvers dus (23%) en het werd geweten (door school, ouders en ook de 'slachtoffers' zelf aan deze excursies). Sommigen waren - bij het horen van het bericht van de doublure - verheugd dat ze dan dus nog een keer naar Emlichheim konden gaan.

Een anekdote van mijn eerste excursie: in de eetzaal was er 's middags een lunch met fruit na. Dat fruit was een sinaasappel. Op die sinaasappel stond 'OUTSPAN' (voor de jeugdigen.....Google het maar even). Eén van de klasgenoten stond op en zei: ik wil jullie niets voorschrijven, maar IK lever deze sinaasappel weer in, met als gevolg dat er zo'n 55 sinasappels bij de keuken werden ingeleverd. De kokkin verbaasd en verdwaas achterlatend; de sinasappels werden aan alle kanten bekeken en beknepen door haar. Er was helemaal niets mis mee. 

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.