In het begin van de jaren '70 was Rajakimoesj een veelbezochte jeugdsociëteit. Daar werden popconcerten uitgevoerd, maar het gerucht ging dat daar ook drugs gebruikt werden. In ieder geval kwamen daar ook leerlingen van Ubbo naar toe.

De villa De Beuk werd oorspronkelijk gebouwd voor houthandelaar Herman Albertus Somer. Het bouwjaar van de villa is 1905. Nadat Rajakimoesj  werd opgeheven,  kreeg de villa de naam De Beuk en er vonden diverse activiteiten plaats.Maar lange tijd  verkeerde het bouwwerk in vervallen staat. De laatste jaren is het gebouw opgeknapt en wordt nu bewoond door particulieren.

Een filmpje van zo ,n popconcert kan met behulp van de volgende link worden bekeken. Vele herkennen daarop bekende gezichten. Veel leerlingen van Ubbo bezochten destijds deze concerten. Er zijn enkele beeden van de oude haven te zien.

https://www.facebook.com/douwebaas/videos/1047649081925812

Met dank aan Douwe Baas en Jan Börger.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.