De christelijke Ludgermavo in Veendam was maar een kleine school in vergelijking met de scholengemeenschap Winkler Prins: de kleine kruidenier op de hoek tegenover de grote supermarkt. Er was vanuit de mavo dus een noodzaak om zich te onderscheiden, om een ‘merk’ neer te zetten.

In die tijd was een samenwerking met WP ondenkbaar. Christelijk en openbaar onderwijs stonden ver van elkaar af. Er werd goed naar elkaar gekeken, omdat je in feite elkaars concurrent was. De Ludgermavo maakte slim gebruik van de groei die ontstond (aanmeldingen tot boven de honderd leerlingen) en voerde op een gegeven moment zelfs een leerlingenstop in. Het gevolg was dat ouders alvast hun kind dat in groep zeven zat, aanmeldden om maar op tijd te zijn.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.