Hallo, Wij zijn Suze, Elise en Pippa. Op dit moment zitten we in VWO 5. Wij wilden meer weten over die geschiedenis, die 100 jaren, van onze school Ubbo Emmius. Dit moest echter wel op een leuke manier gebracht worden. Wij herinneren ons het spel bij de dierentuin in Emmen. Je kon namelijk je ideale dier samenstellen: een olifant met een giraffe lijf en een vissenstaart. Misschien konden wij iets met onze
ideale school! Maar, wij wilden ook iets met die rijke historie van Ubbo Emmius. Daarom ontwikkelden wij ons blokkenspel. Het is een quiz met negen vragen uit de geschiedenis van Ubbo Emmius. We hebben verschillende onderwerpen in ons spel verwerkt. Denk aan de verschillende gebouwen, de extra activiteiten die Ubbo Emmius al jaren organiseert en de kunstwerken op school. Voor ieder wat wils dus.
Wij zijn nu druk bezig om ons prototype uit te werken tot een echt spel dat u kunt zien en spelen in 2019 tijdens het 100 jarig bestaan van onze school! Komt u uw kennis over Ubbo testen op de tentoonstelling?

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.