Ik heb een filmpje over de evaluatie van muziek van 1920’s – nu ( 2010’s ) gemaakt. De reden hiervoor is dat ik heel erg van muziek houd en er dus ook in geïnteresseerd ben. Ik speel muziekinstrumenten, ik dans heel graag en zingen is mijn passie. Ik wil later ook zangeres worden. Verder luister ik heel graag naar muziek. Het leek me daarom interessant om een filmpje over de evaluatie van muziek te maken. Ik heb geprobeerd om door middel van dit filmpje duidelijk te maken hoe de muziek veranderd is (genre, instrumentatie etc.), maar ook hoe de cultuur veranderd is. Dat zie je aan de muziekvideo’s. De stijl van de muziekvideo’s is met de muziek mee veranderd. Er wordt nu bijvoorbeeld meer gedanst en gelet op het uiterlijk en er zijn nu dus natuurlijk ook muziekvideo’s met kleur, wat niet altijd zo was. Ook zie je hoe de mode, kapsels en het make-up van de artiesten veranderd zijn.

 

- Ik heb bij de 20’s jazz liedjes gekozen. Hier waren geen muziekvideo’s bij omdat die toen nog niet bestonden. Overigens waren er ook geen hele grote hits te vinden van deze tijd. Maar het was dus wel bekend dat jazz toen het populairste muziekgenre was. Daarom heb ik jazz liedjes uit de 20’s erbij gedaan.

- Bij de 30’s was ‘over the rainbow‘ bijvoorbeeld heel belangrijk, de meeste mensen van mijn leeftijd kennen dit liedje zelfs. Het kwam voor in de film ‘the wizard of oz’ uit die tijd. Verder heb ik nog een paar bekende liedjes uit de 30’s erbij gedaan.

- Bij de 40’s heb ik bekende liedjes uit die tijd erbij gedaan, waarvan ik vond dat ze er goed bij pasten/je een goed beeld gaven van muziek uit die tijd.

- Bij de 50’s was rock-’n-roll natuurlijk heel belangrijk, net zoals Elvis Presley. Dat was ook al bekend voor mij. Dat heb ik er daarom ook bij gedaan.

- Bij de 60’s waren de Beatles belangrijk, ik en vele leeftijdsgenoten kennen de Beatles zelfs. De liedjes zijn al wat sneller geworden en ik heb de meest bekende hits gekozen van deze tijd, liedjes die ik zelf kon herkennen en liedjes die volgens het internet het bekendst waren toen.

- Vanaf de 70’s was er kleur in de muziekvideo’s. Hier zijn liedjes bij die volgens mij iedereen wel kent, daarom heb ik die er ook bij gedaan.

- In de 80’s was Michael Jackson heel belangrijk, daarom heb ik ook liedjes van hem erin gedaan. Verder nog liedjes die heel bekend waren toen, die mijn ouders en ik zelf ook wel kennen.

- In de 90’s waren rock en r&b het belangrijkst, dat heb ik ook duidelijk gemaakt door bekende liedjes uit die tijd van die twee genres in het filmpje te doen.

- Bij de 2000’s en 2010’s had ik vooral mijn eigen kennis gebruikt en anderen van mijn leeftijd nog even ter bevestiging gevraagd. Weer was r&b best belangrijk en hip hop werd ook steeds bekender en belangrijker. Dat heb ik ook laten zien in het filmpje. Ik heb vooral snelle liedjes bij deze tijd gekozen omdat deze muziek overheerst in deze tijd. Verder heb ik nog liedjes van artiesten erbij gedaan die wereldberoemd zijn in deze tijd, die ook grote hits hadden.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.