In 2015 deed Het Praktijkonderwijs mee aan een landelijke wedstrijd ‘Bazen Verbazen’. Scholen mochten een eigen medium kiezen, film, fotografie, theater en moesten een wedstrijdplan indienen waarin hun verhaal beschreven stond.

Docent Antsje van Bommel nam het initiatief om samen met een groep derdejaars leerlingen een theaterstuk te bedenken waarin het negatieve zelfbeeld centraal stond: leerlingen van Het Praktijkonderwijs worden door zichzelf, maar ook door werkgevers nogal eens onderschat. Met het theaterstuk wilde Antsje laten zien dat deze leerlingen in de maatschappij een plaats verdienen waar ze gelukkig kunnen zijn en waar ze kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen.

De inzending uit Stadskanaal won de wedstrijd en kreeg de kans om het theaterstuk onder professionele begeleiding verder uit te werken en in theater Geert Teis op te voeren. Het uiteindelijke doel van Maas Theater en de sponsoren was om ‘bazen te verbazen’ en leerlingen van het praktijkonderwijs onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Leerlingen zijn na de voorstelling in gesprek gegaan met de werkgevers die in de zaal zaten. En met succes! Antsje is zelfs nog met twee meiden naar Terschelling afgereisd om drie dagen mee te lopen met de beveiliging op het eiland.

Hoe krijg je leerlingen zo ver om op het podium te gaan staan en hun kwetsbaarheid te laten zien? En wat drijft een docent als Antsje om zich op deze manier in te zetten voor haar leerlingen?

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.