De geschiedenis van het onderwijs in de regio kent ook minder leuke kanten. Ubbo Emmius Veendam zal vanaf 2018 opgaan in het Winkler Prins. De kleine school waar je je snel thuis voelde, waar er persoonlijke aandacht was voor ieder individu en waar je veel en direct contact had met je docent verdwijnt. Het lijkt een ‘noodzakelijk kwaad’ in krimpgebieden als de Veenkoloniën/Oost-Groningen. Samenwerking blijkt noodzakelijk om goed onderwijs aan te kunnen blijven bieden. Pas verscheen er op EenVandaag een item over Ubbo Emmius Veendam.

Heeft u aanvullende informatie?

Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!

Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie. 

Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.